Home-made tasty Grilled Chicken Skip to main content

Home-made tasty Grilled Chicken


 
Home-made tasty Grilled Chicken No oven required  

Chicken (Whole, with skin) - (around 1 kg)   

Water - 750 ml   

Salt - 2 tsp    

Vinegar - 1 tbsp   

Kashmiri Red Chili Powder - 1 tbsp   

Ginger Garlic Paste - 1 tbsp  

  

Marination   

Kashmiri Dry Red Chili (de-seeded) - 18 no's   

Coriander Leaves - 1 cups   

Green Chili - 1 no   

Garlic - 8 cloves   

Ginger - 1 inch   

Black Peppercorn - 1 tsp   

Onion - ½ cup 

Tomato Ketchup - 2 tbsp   

Butter - 2 tbsp   

Curd - 2 tbsp   

Himalayan salt - 1 tsp   

Cumin Powder - 1 ½ tsp   

Coriander Powder - 1 ½ tsp    

Cardamom - 2   

Chaat Masala - 1 tsp   

Garam Masala Powder - 1 tsp   

Coconut Oil - 2 tbsp 

 

Instructions:  

1. Make small cuts on the thicker parts of the whole chicken, especially the breast and legs. 

 2.In a bowl, mix together all the ingredients for the brine until everything is dissolved. Add the chicken and refrigerate for at least 30 minutes, or ideally for 1 hours.  


Soaking:  

1. For soaking - add the de-seeded Kashmiri chilies to a pot of boiling water. Boil for 5 minutes or until the chilies are tender.   

2. Add it to a blender along with all the other ingredients for the marination. Blend it to a smooth paste.  

3. Take the chicken out of the brine and pat it completely dry.  

4. Apply the marination all over the chicken. 

5. Marinate in the refrigerator for at least 1 hour.  

6. Heat the Iron Dosa pan or Iron Kadai just spread little coconut oil add the chicken and close the lid to cook the chicken in High flame in stove 8 minutes. 

7. Then open the lid and turn the chicken and cooked in medium, do this process for 4 times and after the chicken is cooked just take the gravy and stored in bowl, this gravy can be added in rice. 

8. After finally chicken is looked a good roast, you can switch off the stove and enjoy with low fat rice (brown rice) 

 

Notes: Cover and cook the chicken until well cooked. After chicken is cooked well, remove the gravy from chicken and store, serve with cooked rice 

 

 



Comments

Popular posts from this blog

How to make fennel powder at home

Fennel Seeds are know as sanuf in other words  today I am Shared

Healthy weight loss meal - Palak Spinach pulao with Paneer and NUTS

 Healthy weight loss meal -  Palak Spinach pulao with Paneer and  NUTS Today iam going to share superb veg pulao in Brown basmati rice . Spinach is an excellent source of iron, which helps your body make hemoglobin. Hemoglobin is needed to transport oxygen from your lungs to the rest of your body. This is why one of the primary symptoms of iron deficiency is heavy fatigue. More health benefits in so palak spinach pulao so its a healthy recipes for weight loss . Palak Pulao is a popular dish made with rice , nuts and spices. This meal is preparing with brown basmati rice.It is a healthy meal that is perfect for those looking to lose weight. This Palak Pulao recipe that I found in online. I have used paneer , palak spinach to give the dish a bit of protein. Finally iam adding little Nuts top-up for this  pulao .This is a delicious meal to lose weight loss. If you are looking for a healthy and hearty meal that will help you lose weight. It is a best way lose...

Philips Hand blendender

  Hi Every one , Today I am going to share a Philips Hand blender review which i have already used to blend the curd in the last recipe video. It's really very easy to handle and suitable for every kitchen so I am sharing it with you. I will recommend the product which I use in my kitchen so that you can buy it through my amazon link. My purchase Link : Amzon Shop - IlavarasiKitchen Watch Video : Tried this recipe, Take a picture and Tag me  @illavarasi_kitchen on Instagram Subscribe to our Youtube Channel Click here Subscribe to stay Updated with the latest video recipes Follow Facebook Page Ilavarasi Kitchen Home page    vegetarian    non-vegetarian     tips in English    weight loss recipes    Coffee - Chai

வெங்காய சட்னி | புதுக்கோட்டை ஸ்டைல் ​​செய்முறை | வெங்காயதுவையல்

வெங்காய சட்னி செய்முறை | இட்லி மற்றும் தோசைக்கான தென்னிந்திய வெங்காயதுவையல்.  இந்த சுவையான சட்னி அல்லது துவையல்  - புதுக்கோட்டை ஸ்டைல் ​​செய்முறை .எனவே இதை செய்முறை செய்து மகிழுங்கள். இந்த செய்முறையை கீழே உள்ள வீடியோவில் காணலாம். இந்த போஸ்ட் ஆங்கிலத்திலும் உள்ளது இட்லி, தோசை மற்றும் பிற தென்னிந்திய காலை உணவு ரெசிபிகளுக்கு ஏற்ற எளிய மற்றும் சுவையான காரமான சிவப்பு நிற சட்னி ரெசிபி. இந்த செய்முறையானது பாரம்பரிய தக்காளி சட்னியைப் போலவே தயாரிக்கப்படுகிறது. தேவையான பொருட்கள்: சின்ன வெங்காயம் - 1 கப் தக்காளி - 1 பூண்டு -5 இஞ்சி எண்ணெய் - 1 மேசைக்கரண்டி காய்ந்த மிளகாய் - 8 கடுகு - 1 ஸ்பூன் பெருங்காயத்தூள் - சிறுது  உப்பு   1. முதலில் தக்காளியை தோசைக் கடாயில் எண்ணெய் சேர்த்து சிறிது வதக்கி தனியாக வைக்கவும்.   2. பிறகு அதே எண்ணெயில் சின்ன வெங்காயத்தை போட்டு பொன்னிறமாக வதக்கி, பின் உப்பு, பூண்டு, பெருங்காயத்தூள் சேர்த்து வதக்கவும்.பிறகு அதை தனியே வைத்துக் கொள்ளவும் .   3. பின்னர் இறுதியாக காய்ந்த மிளகாய் வதக்கி , அதிகமாக வறுக்க வேண்டாம் ஏற்கனவே தோசை கல் நன்றாக சூடாக உ...

Weight loss Combo recipe -1 | Brown rice | Mutton Rib bone Soup

                 Weight loss Combo recipe -1 Brown basmati rice with Mutton rib bone soup

கேரட்-டின் பயன்கள்

 கேரட்டில் ஆரஞ்சு, சிவப்பு, பர்ப்பிள் என பல வண்ணங்களில் கிடைக்கின்றன. ஆனால் நமக்கு அதிகமாகக் கிடைப்பது ஆரஞ்சு நிற கேரட் தான்.

How to cook brown basmati rice using pressure cooker

Brown Rice  Brown rice is a whole grain that contains the bran and germ. These provide fiber and several vitamins and minerals.  These provide fiber and several vitamins and minerals.  White rice is a refined grain that has had these parts removed, for more quick-cooking. Brown rice is high in magnesium and fiber, both of which help control blood sugar levels. Brown Rice - reduce heart disease risk Rich in antioxidants, Aids weight control Why you need to Soak brown rice for 30 minutes before cooking?     Anti nutrients  are plant compounds that may reduce your body’s ability to absorb certain nutrients. Brown rice contains an antinutrient known as phytic acid, or phytate, that makes it more difficult to digest. While phytic acid may offer some health benefits, it also reduces your body’s ability to absorb iron and zinc from food. Soaking rice before cooking can help retain some of the nutritional value. Ingredients Brown basmathi rice - 1 glass wate...

Home-Made 1 Kg Chicken biriyani recipe

Home-Made 1 Kg Chicken biriyani recipe Wash the chicken 2 times and add a little curd and ginger garlic paste and salt, turmeric powder and set aside. Ingredients: Chicken - 1/12 kg Basmati Rice - 1kg Onion - 4 Tomato - 3 Pudina /Mint leaf - 1. Bunch Coriander leaf - Little Ginger 1 big piece , Garlic paste 2 flower Biriyani masala powder - 2 spoon Chilly powder - 2 1/2 spoon Dhaniya powder patai - 2 Bay leaf-6 krambu - 5 Curd - 2 spoon Lemon - 1 Turmeric powder Ghee Oil Salt coconut milk - little Water - 2 cups (water ratio is use which glass you used to taken the rice ) In the mixi Jar : 👉 Add - Mint leaf ,Curd , Biriyani Masala, chilly powder , Lemon , tomato - 1 piece , Green chilly 6 grind into paste. Cooking Instruction : 👉 Next i have taken big biriyani aluminium pot and placed it in stove, this is suitable for making a biriyani easily. 👉 Then add oil , once oil is heated well add the spices patai , Bay leaf , clove . Then add little ginger garlic paste wi...

கிச்சன் டிப்ஸ் தமிழ் - 10 kitchen tips Tamil

  டிப்ஸ்‌ 1: வீட்டில்‌ எறும்புப்‌ புற்று இருந்தால்‌ அங்கே கொஞ்சம்‌ பெருங்காயத்‌ தூளைத்‌ தூவிவிட்டால்‌ எறும்புத்‌ தொல்லை இருக்காது. டிப்ஸ்‌ 2: சமையலறை டிப்ஸ்‌: ஒரு டம்பளர்‌ தண்ணீரில்‌ நான்கு டேபிள்‌ ஸ்பூன்‌ உப்பு கலந்து அதை அறையின்‌ நான்கு பக்க ஓரங்களில்‌ தெளித்துவிட்டால்‌ எறும்பு நடமாட்டம்‌ இருக்காது. டிப்ஸ்‌ 3: எப்பொழுதாவது உபயோகிக்கும்‌ ஷூக்களில்‌ ரச கற்பூர உருண்டை ஒன்றை ஒவ்வொரு ஷூவிலும்‌ போட்டு வைத்தால்‌ பூச்சிகள்‌ அண்டாது. டிப்ஸ்‌ 4: இஞ்சியை ஈரத்துணியில்‌ சுற்றித்‌ தண்ணீர்க்‌ குடத்தின்‌ மேல்‌ வைத்திருந்தால்‌ பத்து நாள்‌ வரை புதிதாகவே இருக்கும்‌. டிப்ஸ்‌ 5: காய்ந்த எலுமிச்சை, ஆரஞ்சுத்‌ தோல்களை அலமாரியில்‌ வைத்தால்‌ பூச்சிகள்‌ அண்டாது. டிப்ஸ்‌ 6: வெங்காயம்‌ நறுக்குவதற்கு முன்‌ கத்தியை சூடு செய்து விட்டால்‌ கண்களில்‌ எரிச்சல்‌ இருக்காது. டிப்ஸ்‌ 7: சமையல் மேடையின் எண்ணெய் பிசுக்கை போக்க கடலைமாவுடன் தண்ணீர் சேர்த்து சில நிமிடங்கள் ஊற வைத்து கழுவினால் பிசுக்கு போகும். டிப்ஸ்‌ 8: ஞாயிற்று கிழமை என்றதும், எல்லோரின் நினைவில் வருவதும் மீன், சிக்கன் மட்டன் வறுவல் தான், பெரும்பாலான இல்லத்...

Small Onion thogayal | pudukkottai style recipe

  onion chutney recipe | South indian onion chutney for idli & dosa .This tasty chutney or thogayal is named - pudukkottai style recipe .So try this and enjoy. This recipe is available in below video.  This post is available in Tamil  A  simple and flavourful spicy tangy red coloured chutney recipe ideal for idli, dosa and other south indian breakfast recipes. this recipe is prepared very similar to the traditional tomato chutney.  Ingredients: Small Onion - 1 cup Tomato - 1 Garlic -5 Gingelly oil - 1 Table spoon Dry red chilli - 8 Mustard seed asafoetida Salt How to do: firstly, add oil in dosa pan of fry tomatoes  and roast little  and keep aside. Then add small onion in same oil to fry in golden brown colour , then add salt , garlic, asafoetida . And keep aside. Then finally fry dry chilli , don't fry too much already dosa pan is heated well.  cool completely and transfer to the blender. now prepare the tempering by heatin...